"Meghatódni csak utólag volt időm" - Hős apuka a 17. kerületben: a családi autóban vezette le a szülést

A 17. kerületi Hősök terén, egy tágas családi autó anyósülésén, az apukája segítségével született meg egy kislány. A kis Zenina világra érkezése igen különlegesre sikeredett, az édesanya szerint viszont ez volt a legkellemesebb szülése.

Nagy-Kovács Flóra és Nagy-Kovács Sándor Dániel most már háromgyermekes szülők, akik már 14 évesen, tini szerelmük kezdetén megbeszélték, hogy majd két vagy három gyermeket szeretnének. Legkissebb csemetéjük azonban érdekes körülmények között jött világra.

Az anyuka a Borsnak mesélt arról a bizonyos napról. Elmondta, hogy azon a hétfői reggelen fél 7 körül érezte, hogy hamarosan szülni fog és a nyolc perces fájásoknál hívták a nagyszülőket, hogy vigyázzanak a gyerekekre, míg ők a kórházba mennek. Flóra elment zuhanyozni, mert az első gyereknél azt mondta neki az orvos, hogy ez hosszabbítja a fájások közti időt és elmulasztja a jóslófájásokat. "Viszont már nagyon nehezen jöttem ki a zuhany alól, felöltözni pedig csak Dani segítségével tudtam. Ötven méterre a házunktól van egy kanyar, már ott mondtam a férjemnek, hogy hívja a mentőket, mert nem fogunk beérni, szülünk" - mesélte.

Dani, az apuka nagyon félt, hogy nem érnek be a kórházba, de nem volt ideje pánikolni. Amikor Flóra jelezte neki, hogy baj van, akkor hívta a mentőket és félreállt az autóval. A mentésirányító profi telefonos segítséget nyújtott nekik. "Mondta, hogy kapcsoljam be az autós fűtést, tegyek alá ruhát, törülközőt, bármit, ami nálunk van. Kérte, hogy fektessem le hátul, de a feleségem már nem tudott kiszállni, azt kérte, hogy csak döntsem hátra az ülést. Aztán kérdezte, hogy mit látok. Mondtam, hogy szerintem a haját. Erre azt válaszolta, hogy most kellene tolni. Mire kimondta, addigra már csípőig kiugrott a gyerek és abban a pillanatban fel is sírt. A következő tolásra már teljesen kint volt" - emlékezett vissza az apuka.

Flóra meglepődött Dani pörgős viselkedésén, hiszen párja mindig kimért, nyugodt, átgondolós. "Egyébként először az fogalmazódott meg bennem, hogy ezt biztosan Dani vonzotta be, mert rengeteg olyan videót mutatott, ami arról szólt, hogy a párnak nem sikerül időben bejutni a kórházba. Szerencsére pozitív élmény volt, bár nekem a kórházi szüléseim is azok voltak, mert gyorsan és zökkenőmentesen történtek. Talán mégis ez volt a legkellemesebb szülésem, mert nagyon természetesen történt minden" - mesélte a nő.

A családban azóta nem csak az édesanyára, hanem az édesapára is hősként tekintenek. "Meghatódni csak utólag volt időm, amikor az inkubátorban néztem Zeninát. Ott fogtam fel, hogy mi is történt valójában. Nagyon boldogok vagyunk, hogy tényleg együtt csináltuk végig, és minden rendben ment, de nem kívánom ezt az élményt senkinek" - mondta Dani.