M3-as autópálya lezárása Mezőkövesdnél

Összeütközött egy személyautó és egy tehergépkocsi az M3-as autópályán Mezőkövesd térségében, ami miatt a sztráda mindkét oldalát lezárták. A baleset a 135-ös kilométernél történt, és a járműveket a rendőrség a 128-as jelű Mezőkövesd-Borsodivánka és a 139-es jelű Mezőnagymihály-Mezőkeresztes csomópontok között a 3-as főútra tereli – tájékoztatott az Útinform hétfő délelőtt.

A lezárásra a baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére került sor. Az érintett útszakaszon a forgalomkorlátozás várhatóan addig tart, amíg a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződik. Az Útinform arra kéri az autósokat, hogy lehetőség szerint kerüljék el a baleset helyszínét és kövessék a rendőrség által kiadott terelési útvonalat.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a Velencei-tó térségében munkavégzés miatt alakult ki torlódás. A 49-es és az 50-es kilométer közötti szakaszon csak a belső sáv járható, ami akár 5 kilométeres torlódást is eredményezhet. Az Útinform ezért azt javasolja, hogy aki teheti, válassza a 7-es főutat Kápolnásnyék és Székesfehérvár között.