A kormány „háborús időkben is” segíti az oktatást

A Magyarország Kormánya Facebook-oldalának legújabb bejegyzése szerint a diákok eddig közel 454 ezer notebookot kaptak, és a cél az, hogy 2025 végéig további notebookokat osztanak ki, így összesen majdnem 579 ezer darabot, hogy modern eszközökkel tanulhassanak az iskolákban.

A kormányzati kommunikáció hangsúlyozza, hogy még a nehéz időkben is fontosnak tartják az oktatás támogatását. A Facebook-bejegyzéshez csatolt képen az olvasható, hogy „Háborús időkben is segítjük az oktatást!”, ami azt sugallja, hogy a kormány a jelenlegi nemzetközi feszültségek ellenére is elkötelezett az oktatás fejlesztése mellett.

A bejegyzés szerint a kormány célja, hogy a diákok modern, minőségi eszközökkel tanulhassanak, amelyek hozzájárulnak az oktatás színvonalának emeléséhez. A közel 579 ezer notebook kiosztása a következő években várhatóan megvalósul, ami a digitális oktatás fejlődését hivatott elősegíteni.

A kommunikációban megjelenő „háborús pszichózis” kifejezés arra utal, hogy a kormány a jelenlegi globális bizonytalanságok közepette is kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, és nem engedi, hogy ezek a körülmények hátráltassák az oktatási infrastruktúra fejlesztését.