Halálos áramütés Ráckevén

Két ember életét követelte egy tragikus baleset egy ráckevei gyümölcsösben, ahol a magasfeszültségű áram áldozatául esett Bécsi Balázs, mezőgazdász és önkormányzati képviselő is.

A ráckevei önkormányzat is megerősítette a szomorú hírt, miszerint Bécsi Balázs az egyik áldozat. Schenk József képviselőtárs a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy Bécsi éppen a meggyesében dolgozott, amikor a meggyrázó gépet érte az áram, ami végzetesnek bizonyult. Schenk szerint Bécsi kiváló ember volt, aki elkötelezetten képviselte a mezőgazdasági érdekeket és a közbiztonságot városukban. Pozitív személyiségként emlékezett rá, mint akivel jól lehetett együtt dolgozni.

Bécsi Balázs édesapja is állatorvosként és korábbi képviselőként volt ismert és tisztelt a városban. Kulcsár Péter, egy másik ráckevei képviselő is megerősítette, hogy Bécsi együttműködő és észérvekkel dolgozó kolléga volt, aki nem engedte magát mások által irányítani. Kulcsár szerint Bécsi az a fajta ember volt, aki mindig kész volt a munkára, és aki a közösségért dolgozott.

Bécsi Balázs a legutóbbi választáson már nem indult, helyét Jakab Mihály foglalta el június 9-én. Az önkormányzat jelenleg még nem tudja, hogy mikor és hogyan történik majd a váltás a testületben, tekintettel arra, hogy a 2019-ben megszerzett mandátumok októberig érvényesek.

Az önkormányzat saját halottjának tekinti Bécsit, és ígéretet tettek arra, hogy támogatni fogják a családját ebben a nehéz időszakban.