Ötös lottó: Történelmi sorsolás a hétvégén

A Szerencsejáték Zrt. szóvivője, Paulin Ildikó szerint a szombati ötös lottó sorsolás történelmet írt, amikor négy egymást követő számot húztak ki.

A lottózás történetében először fordult elő, hogy egymás utáni számok kerültek kihúzásra a szombati ötös lottó sorsoláson. Az esemény során a 44, 85, 86, 87 és 88 számokat húzták ki, ami még sosem történt meg korábban. Paulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője az RTL Híradónak nyilatkozva kiemelte, hogy a három egymást követő szám kihúzása is ritka, ami a játék 67 éves történetében mindössze tízszer fordult elő.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a sorsolás során kizárt a manipuláció, hiszen a gépeket és a golyókat rendszeresen hitelesítik, továbbá a számhúzás közjegyző jelenlétében zajlik.

Mérő László matematikus szerint a négy egymást követő szám kihúzásának esélye rendkívül alacsony, „valószínűleg néhány ezer évenként fordul elő”, így egy ember életében gyakorlatilag nem fordul elő ilyen esemény. Hozzátette, hogy ha minden héten lenne lottósorsolás, akkor Krisztus óta már elő kellett volna fordulnia. Mérő László azt is megjegyezte, hogy három egymást követő szám kihúzása 5-10 évente előfordul.

A különös számsort senkinek nem sikerült megtippelnie, pedig annak matematikai valószínűsége pontosan ugyanannyi, mint bármely más öt szám kihúzásának. A következő héten így már 3,21 milliárd forintot nyerhet az a szerencsés, aki mind az öt számot eltalálja. A rutinos fogadók is meglepődtek a szokatlan számsoron, egy pécsi játékos például így nyilatkozott: “Hát elég hülyén néztem, isten bizony, hát mondom, ilyen nincs”. Próbálkozni azért érdemes, mert ha bejön, biztos, hogy a nyertes nagyot kaszál, bár ezen a héten senkinek nem volt ilyen szerencséje.