Magyar Péter ismét feltűnt a köztévében és fontos bejelentést tett

Magyar Péter, a TISZA Párt politikusa, nem csak hogy váratlanul újra megjelent a köztévé élő adásában, de hétfő reggel egy fontos bejelentést is tett a Facebook-oldalán.

Nemrégiben Magyar Péter követelte a magyar köztelevíziótól, hogy biztosítsanak megszólalási lehetőséget a TISZA Pártnak is, és készítsenek vele egy hosszabb interjút, hasonlóan Orbán Viktor miniszterelnökkel készült beszélgetéshez. A politikus most egy véletlen folytán került ismét a köztévé képernyőjére, a tévévita után nem sokkal.

Magyar Péter a kölni stadionban követte figyelemmel a magyar labdarúgó-válogatott küzdelmét a svájci csapat ellen, és erről több képet is megosztott közösségi oldalain és Instagram-történetében. A köztévé élő közvetítése során azonban váratlanul ő is bekerült a képbe, amikor éppen Marco Rossi szövetségi kapitány mögött állt a lelátón, és a kamera az edzőt mutatta.

A Magyar Narancs észrevette és kiemelte, hogy a politikus így másodszor is élő adásban jelent meg a köztévén. Magyar Péter a meccs előtti pillanatokban, 10 perc 45 másodpercnél látható a képernyőn, Rossi mögött, igazi magyar szurkolóként.

Ezenfelül, Magyar Péter vasárnap este egy rendhagyó bejegyzést osztott meg Facebookon, amelyben bejelentette, hogy hétfő reggel egy fontos kérdésben kéri ki követőtábora véleményét. A Tisza Párt honlapján reggel 8 órától egy szavazást fog közzétenni, amelyen este 8-ig lehet majd szavazni. A politikus azt ígérte, hogy bárhogy is döntenek, ő elfogadja a végeredményt, de arról nem írt, hogy pontosan milyen kérdésben dönthetnek a tiszások. Elképzelhető, hogy a szavazás a saját maga által megszerzett európai parlamenti képviselői mandátumával kapcsolatos lesz, hiszen vasárnap reggel közölte, hogy tíz napon belül bejelenti, kik lesznek a Tisza Párt EP-képviselői. Magyar azt sem zárta ki, hogy egyszerre lesz képviselő az EP-ben és a fővárosi közgyűlésben.

A Fővárosi Közgyűlés jelenlegi megoszlása miatt Magyar Péternek és a TISZA Pártnak jelentős befolyása lehet a fővárosi döntéshozatalban. A Karácsony Gergelyt indító Párbeszéd-DK-MSZP szövetségnek csak 7 képviselője lesz, így nem lesz többségük, és Karácsony Gergely főpolgármesternek más pártok támogatására is szüksége lesz, például a Fidesszel vagy a TISZA Párttal való együttműködésre. Magyar Péter korábban kijelentette, hogy Karácsony Gergellyel nem lesz formális együttműködése, de kész egyeztetni a főpolgármesterrel. A választási földrajz szakértője szerint a Fővárosi Közgyűlés megosztottsága miatt akár előrehozott választás is lehet Budapesten. Karácsony Gergely azonban bizakodó, és úgy véli, sikeresen tud majd együttműködni Magyar Péterrel, a Fidesszel azonban kevésbé valószínűnek tartja az együttműködést. Az, hogy végül mennyire sikerül majd a közös munka Karácsony Gergelyékkel, októberben derül ki.