Tragikus események a dunaújvárosi strandon

Dunaújvárosban szombaton délután két személy is életveszélyes állapotba került az Aquantis élményfürdőben. Egy 16 éves fiú és egy 70 év körüli asszony is sürgős orvosi segítségre szorult.

Az Aquantis élményfürdő egyik csúszdás medencéjében egy 16 éves dunavecsei fiatal szívműködése hirtelen megállt. A strand munkatársai azonnal megkezdték az újraélesztést, és stabil állapotban adták át később a kiérkező mentőknek. A fiút oxigénellátás után sürgősségi osztályra szállították, és eszméleténél volt, amikor a mentők a helyszínre érkeztek.

Nem sokkal később, a kora esti órákban egy 70 év körüli asszony is rosszul lett a medence melletti járdán. Az asszonyt a helyszínen újraélesztették, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították. Az esetek következtében a strandot kiürítették.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Tényeknek nyilatkozva részletezte az eseményeket. A fiú esetében a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült stabilizálni az állapotát, míg az idős nőnél a spontán vérkeringés visszatért, de állapota továbbra is válságos. Mindkét beteget megfigyelésre kórházban tartják.

Júniusban ez volt a harmadik és a negyedik strandbaleset. Múlt héten szombaton egy kőbányai uszodában fulladt bele kis híján a vízbe egy öt év körüli, iráni kisfiú, a medence aljáról vitték felszínre. Június elején iskolai kiránduláson, játék során fulladt meg egy 13 éves fiú a komáromi strandon. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután osztálytársaival azon versenyeztek, ki tud tovább a víz alatt maradni. Bár sokáig úgy tűnt, sikerült megmenteni az életveszélyes állapotból, a szervezete végül feladta a harcot, és a kórházban meghalt.