Orbán Viktor 35 évvel ezelőtti beszédéről emlékezett meg Deutsch Tamás

Június 16-án, Nagy Imre újratemetésének 35. évfordulóján Deutsch Tamás posztolt egy fotót Orbán Viktorról, aki akkoriban még a moszkvai háborús agresszor rezsimjével nem jó kapcsolatokat ápoló politikus volt. A Hősök terén elmondott beszédében Orbán Viktor az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről és a szent kommunista tabuk, köztük az orosz birodalom feltétlen szolgálatának és a párt diktatúrájának leszámolásáról beszélt.

A mai napig emlékezetes az a beszéd, amelyben Orbán Viktor kijelentette, hogy ha nem tévesztik szem elől '56 eszméit, akkor olyan kormányt választhatnak maguknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásáról. Ezenkívül tisztelettel adózott Nagy Imrének és társainak, akik képesek voltak szembeszállni az akkori rendszerrel.

Az évfordulón Orbán Viktor nem posztolt semmit a Facebook-oldalán, az utolsó bejegyzése egy szombati sportesemény után született. Deutsch Tamás azonban megemlékezett az évfordulóról, és kitette Orbán Viktor beszédéről készült fotót azzal a felirattal, hogy "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Június 16. - Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja", mintha ez a szöveg is a beszédből származna, bár valójában nem így volt.