Egy DK-alapító üzenete Gyurcsánynak: Büntetésünk jogos és megérdemelt

Gyurcsány Ferenc által 2010-ben alapított Demokratikus Koalíció nem tudott elegendő ajánlást összegyűjteni Gyulán, amiért egyik alapító tagjuk, Leel-Őssy Gábor bírálta a pártot és üzenetet küldött a volt miniszterelnöknek.

Gyurcsány Ferenc 2010 őszén, Gyulán hozta létre a Demokratikus Koalíciót, amely város nem számít baloldali fellegvárnak. Azóta eltelt tizennégy év, és a párt nem tudott elegendő, mindössze 216 ajánlást összegyűjteni a gyulai jelöltjei számára, így egyikük sem tudott elindulni a választáson. Ennek ellenére a DK megyei listája 13 százalékot kapott a városban, míg a Momentum 15 százalék fölött teljesített, az EP-listájuk azonban csak 6 százalékot ért el, a Tiszáé pedig több mint 36 százalékot.

Leel-Őssy Gábor, aki a 2010-es alapítók közé tartozik és a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt, 33,93 százalékos eredménnyel, Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést. Köszönetet mondott Gyurcsánynak többek között azért, hogy figyelmeztethette a pártot a rossz irányra, és a "haszonleső párt-paraziták" elszaporodására. Az üzenetében kritikusan szólalt meg a párt aktuális helyzetéről.

Leel-Őssy idézett Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből, amely szerint a politikusnak nem azért kell lennie, hogy jól megéljen, hanem hogy egy másik világot teremtsen. Hozzátéve, hogy úgy tűnik, a párt elfelejtette ezt az elvet.

Gyurcsány egy másik idézett részében arról beszélt, hogy ha nem lehet nagy tempóval haladni, akkor másra van szükség, és ő majd könyveket fog írni a modern magyar baloldalról. Leel-Őssy erre úgy reagált, hogy köszöni a múltat, de itt az ideje, hogy Gyurcsány nekiüljön és megírja az első könyvét.