Ukrajnai hajó rakétatámadásának következményei

Találat érte az M/V Verbena ukrán tulajdonú, lengyel üzemeltetésű teherhajót az Ádeni-öbölben. A közösségi médiában közzétett felvételeken látható, hogy a hajót két cirkálórakéta találta el. A támadás következtében a hajó oldalán jelentős károk keletkeztek.

A fedélzeten tartózkodók közül egy tengerész megsérült, akit az amerikaiak evakuáltak. A Verbena hajón keletkezett tüzet sikerült megfékezni, és a hajó továbbra is halad az úticélja felé.

A jemeni húszi fegyveresek által végrehajtott támadás egy görög tulajdonú hajót is érintett, amelynek legénységét szintén evakuálták. A hajó jelenleg manőverezhetetlenné vált és elhagyatottan sodródik a Vörös-tengeren.

A 22 fős legénység közül egy személyt még nem találtak meg. Hans Leo Cacdac, Fülöp-szigeteki miniszter tájékoztatása szerint az eltűnt matróz keresése folyamatban van, és tervezik a Tutor névre hallgató hajó mentési munkálatainak megkezdését.

A jemeni támadás a gépházban okozott súlyos károkat, ami miatt a hajó manőverezhetetlenné vált, és jelenleg elhagyatottan sodródik a tengeren.