Udvaros Dorottya: A színház és a kihívások

Az RTL stábja interjút készített Udvaros Dorottyával, aki a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész. A beszélgetés során a színésznő visszaemlékezik gyermekkorára, a különböző színházakban eltöltött éveire és szabadúszó munkásságára. Az interjú a XXI. század című műsorban lesz látható.

Udvaros Dorottya 22 év után hagyja el a Nemzeti Színházat, és az RTL műsorában tekint vissza életére és pályafutására. A művésznő szerint a színház nem lehet monoton, hanem meglepetések sorozatának kell lennie, és kihívásokat kell keresnie az embernek. Udvaros Dorottya számos színház alapításánál vett részt, mint például az Újszínház, a Bárka Színház és a Katona József Színház esetében. Úgy véli, a színháznak fel kell kavarnia az érzelmeket, legyen az felháborodás, öröm vagy megrázó élmény.

A színésznő gyermekkoráról is mesél az interjúban. Habár színész családban nőtt fel, nem volt egyértelmű számára a művészeti pálya választása, sőt, az orvosi pálya is felmerült alternatívaként. Gyermekként különleges szemlélettel közelített az élethez, és gyakran lepte meg szüleit is a gondolkodásmódjával.

Szakmai vita és a hiszti

Udvaros Dorottya hangsúlyozza a szakmai vita fontosságát a színházban. Elmondása szerint a produkcióban részt vevőknek képeseknek kell lenniük arra, hogy megvitassák a dolgokat és képviseljék saját művészi álláspontjukat. Kész vitatkozni egy rendezővel, ha úgy érzi, hogy nem értenek egyet, és szeretné, ha a rendező meggyőzné őt az ő elképzeléseinek helyességéről.

A színésznő szerint a hiszti egy olyan helyzet, amikor valaki nem tudja kezelni a feszültséget, és példaként említi, hogy ez történik, amikor egy színész nem tudja a szövegét, és emiatt veszekszik a súgóval.

Az interjúban Udvaros Dorottya további témákról is beszél majd, többek között az alkotás gyötrelmeiről, filmszerepeiről, énekesnői karrierjéről, családjáról és jövőbeli terveiről. Az interjút a XXI. század következő adásában tekinthetik meg az érdeklődők.