Donald Trump születésnapját választási gyűléssel ünnepelte, Biden gratulált

A volt amerikai elnök, Donald Trump a születésnapját egy választási gyűléssel ünnepelte Floridában, ahol győzelmet ígért a támogatóinak, miközben Joe Biden elnök vicces üzenetben gratulált neki.

Donald Trump, aki nem hivatalos republikánus elnökjelölt, a dél-floridai West Palm Beachben tartott eseményen ünnepelte 78. születésnapját, és ezen az alkalmon ígéretet tett arra, hogy visszaszerzi Floridát, valamint a Fehér Házat Joe Biden jelenlegi elnöktől. Trump a határbiztonság visszaállítását és a nemzetközi biztonság újrateremtését emelte ki választási ígéretei közül, és gazdaságpolitikai elképzeléseit is ismertette. Kijelentette, hogy Európában káosz uralkodik, a Közel-Kelet pedig felrobban, és szerinte Biden a harmadik világháború felé sodorja a világot.

Az eseményen Trump adminisztrációjának több korábbi tagja is megjelent, köztük Tom Homan, a szövetségi bevándorlási és vámügyi hatóság (ICE) volt vezetője, Kellyanne Conway, aki korábban fehér házi tanácsadóként dolgozott, a republikánus párt floridai elnöke, valamint Trump családtagjai, így nővére, Elizabeth Trump Grau is.

Ezzel szemben Joe Biden elnök, aki nem hivatalos demokrata elnökjelölt, Európából visszatérve Los Angelesben vesz részt egy zárt körű adománygyűjtő eseményen, amelynek műsorvezetői George Clooney és Julia Roberts lesznek. Biden, aki maga is 81 éves, vicces hangvételű üzenetben gratulált Trumpnak születésnapja alkalmából, megjegyezve, hogy "Boldog 78. születésnapot, Donald! Fogadd ezt mint vénember egy másik vénembertől: a kor csak egy szám" – ezzel utalva arra, hogy az elnökválasztás majd dönt közöttük. A mostani amerikai elnökválasztás érdekessége, hogy soha nem voltak ilyen idősek a szereplői, de ez a helyzet az előző választáson is fennállt, mivel akkor szintén Trump és Biden csapott össze, csak akkor még Trump volt az elnök, Biden pedig a kihívó.