M. V. drogkereskedő ügyében szigorodik a nyomozás

Egyre szorosabbra húzódik a hurok a tavaly elfogott, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező 26 éves M. V. drogkereskedő körül, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) már évek óta követ. A hatóságok több ügyben is nyomoznak ellene, és most újabb részletek kerültek napvilágra a tevékenységéről és a vele kapcsolatban álló személyekről.

M. V. neve már hét évvel ezelőtt felmerült egy külföldről Magyarországra érkező drogszállítmánnyal kapcsolatban, és az ügyben vádat is emeltek ellene. A rendőrség szerint a vádemelés ellenére sem hagyta abba a kábítószer-terjesztést. A KR NNI 2021-ben indított eljárást a budapesti férfi ellen, aki nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően külföldről behozott drogok értékesítéséből tartotta fenn magát. A gyanú szerint olasz és szerb kábítószerdílerekkel is üzletelt, és Magyarországon két drogdeponáló helyet is fenntartott: egyiket egy budapesti istállóban, a másikat egy Bács-Kiskun megyei tanyán.

A nyomozás fordulópontja akkor következett be, amikor az olasz társát elfogták, aki bevallotta, hogy öt évvel korábban 37 kiló marihuánát adott át M. V.-nek. Érdekesség, hogy M. V. maga adta át a drogot a rendőrségnek, állítva, hogy csak az öltözőjében találta.

Tavaly márciusban M. V. két magyar társát is elfogták, akiket kábítószer birtoklásával és kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg. A rendőrség náluk marihuánát és kokaint is lefoglalt. Egy hónappal később M. V. és egy harmadik társa is bilincsbe került, őket ketaminnal való üzleteléssel gyanúsították. M. V. egy elszámolási vita során megverette azt a férfit, aki nem akart neki fizetni, így a drogkereskedelem mellett önbíráskodás miatt is felelnie kell.

A letartóztatás során M. V. saját magát leplezte le egy olyan feljegyzéssel, amely arra utalt, hogy a budapesti istállóban több kiló kábítószer lehet. A nyomozók a helyszínen hét kiló marihuánát találtak. Jelenleg letartóztatásban van, miközben a nyomozók egyre több terhelő bizonyítékot találnak.

Legutóbb június 4-én a KR NNI Bűnszervezetek Elleni Osztálya M. V. szerb társát fogta el, aki legalább 200 üveg ketamint adott el neki két évvel ezelőtt. A nyomozók célja, hogy M. V. teljes kapcsolatrendszerét felderítsék, és a hozzá köthető valamennyi társát elfogják.