Catherine Laga'aia és Dwayne Johnson a Vaiana élőszereplős változatában

A Disney élőszereplős Vaiana filmjében a 17 éves Catherine Laga'aia lesz a főszereplő Dwayne Johnson mellett. A Sydney-ből származó fiatal színésznő, aki nagyszülei révén szamoai gyökerekkel rendelkezik, izgatottan nyilatkozott a Variety-nek, hogy Moana, aki a kedvenc Disney karaktere, szerepét alakíthatja.

Catherine Laga'aia számára különleges megtiszteltetés, hogy képviselheti Szamoát és a csendes-óceáni szigetek népeit, valamint azokat a fiatal lányokat, akik hasonlóan erős és bátor karakterek, mint ő. A színésznő kiemelte, hogy Moana karaktere megváltoztatta a Disney-hercegnőkkel kapcsolatos sztereotípiákat, hiszen erős és bátor, és egy félisten ellen is kiállt.

A film további szereplői között találjuk Dwayne Johnsont, aki a rajzfilmhez adta a hangját, és aki nemcsak színészként veszi ki a részét a filmkészítésből, hanem produceri feladatokat is ellát, valamint az új-zélandi John Tuit, aki Moana apját, és Frankie Adamset, a szamoai-új-zélandi színészt, aki Moana anyját fogja alakítani. A produkciót Thomas Kail rendezi, aki korábban a Hamilton című Broadway-musicalt és a Disney+-on futó Grease Live-ot is jegyezte, a forgatókönyvet pedig a rajzfilm írója, Jared Bush írja. A forgatás nyáron kezdődik, a bemutatót pedig 2026. július 10-re tervezik Amerikában.

A Vaiana rajongói további örömhírrel is gazdagodhatnak, ugyanis az animációs film második része várhatóan ősszel, november 27-én érkezik a mozikba. Az animációs film első része óriási sikert ért el világszerte, már rögtön az első héten a sikerlisták élén állt, amikor 2016-ban megjelent. Így nem csoda, hogy a Disney tavaly áprilisban bejelentette, ezzel a történettel folytatnák az élőszereplős filmek listáját.