Jó hírt közölt a JP Morgan a második negyedévről

A JP Morgan befektetési banki bevételeiben 25-30%-os növekedést vár a második negyedévre, ami jelentősen meghaladja a korábban várt 15% körüli növekedést. A tőkepiacok erőssége és a javuló hangulat hozzájárulhat ehhez a pozitív előrejelzéshez.

Troy Rohrbaugh, a JPMorgan kereskedelmi és befektetési bankjának társ-vezérigazgatója szerint a piacok továbbra is rendkívül erősek, ami a Reuters által is idézett nyilatkozatában hangzott el. Rohrbaugh-t a bank igazgatósága Jamie Dimon vezérigazgató lehetséges utódjaként jelölte meg, aki várhatóan öt éven belül távozik pozíciójából.

A kereskedési bevételek enyhe javulása is várható, amelyek így meghaladhatják a bank korábbi becsléseit. Ez különösen jelentős, tekintettel arra, hogy az első negyedévben a kötvény-, deviza- és árupiaci kereskedés 7%-os visszaesése mellett a részvénykereskedési bevételek is stagnáltak, összességében 5%-kal, 8 milliárd dollárra csökkentek.

A befektetési banki bevételek az első negyedévben 27%-kal, 2 milliárd dollárra nőttek, és a legfrissebb nyilatkozatok alapján a második negyedév hasonlóan erős növekedést mutathat az egy évvel korábbi adatokhoz képest.