Zsebekbe rejtett ministúdió: teszteltük a Honor 200 Pro okostelefont

A Honor 200 Pro okostelefon Európában is megvásárolható, és a tesztjeink alapján ígéretes készüléknek bizonyult. A kamerafunkciókra és az akkumulátor teljesítményére helyezett hangsúly mellett az AI-funkciók is kiemelkedőek.

A Honor 200-as szériájának legújabb tagjai közül a 200 Pro modell került a figyelmünk középpontjába. A gyártó a kamerarendszerre koncentrált, amely különösen a portréfotózás szerelmeseinek kedvez, de az erős akkumulátor is előnyös lehet a felhasználók számára. Az AI-funkciók sem hiányoznak a készülékből, amelyek a fotózás élményét hivatottak fokozni.

A Honor 200 Pro 299.990 forintos áron kerül a boltok polcaira. Érdemes mérlegelni a vásárlás előtt, hogy a 200-as széria melyik modelljét válasszuk, hiszen az 521 GB-os változat esetében a két készülék közötti árkülönbség mindössze 40 ezer forint.

A 200 Pro különleges dizájnt kapott, háromféle változatban érhető el: a klasszikus fekete, a kékes-zöld „Ocean Cyan”, amelyet a maldív-szigeteki hullámok inspiráltak, valamint a gyöngyház fényű „Moonlight White”. Európában azonban az „Ocean Cyan” változat nem kapható.

A készülék 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es, FHD+ felbontású OLED-panellel rendelkezik, amelynek köszönhetően a képernyő fogása kényelmes, bár a méret miatt egy kézzel néha nehéz lehet átérni a teljes képernyőt.

A 200 Pro három hátlapi kamerával és egy előlapi lencsével büszkélkedhet. A főkamera 50MP-es Super Dynamic H9000 szenzorral, a teleobjektív pedig egy 50 MP-es Sony IMX 856-os szenzorral van ellátva. A makrófotókhoz egy 12MP-es ultraszéles makrólencse szolgál, míg a tökéletes szelfikért egy 50 MP-es előlapi objektív felelős. A képstabilizátor segítségével a videók is könnyedén és rázkódásmentesen készülhetnek.

Az AI-funkciók között megtalálható a fények és árnyékok finomítása, az AI Optical Effect Enhancement, amely a portréalanyt választja el a háttértől, és a HONOR AI Portrait Engine, amely a Studio Harcourt stílusát követi. Ezek a funkciók a természetes portrék és a művészi megvilágítás elérését segítik elő.

A fotó applikáció egyik beállítása előre megjósolja a legszebb pillanatokat, és automatikusan képet készít, míg a szelfi módban számos lehetőség kínálkozik a megjelenés előzetes változtatására.

A gyors működésért a Snapdragon 8s Gen 3 processzor felel, a Pro változat pedig 12 GB memóriával és 512 GB tárhellyel rendelkezik. Az akkumulátor 5200 mAh kapacitású, és a gyártó szerint 61 órányi zenestreamelést bír ki. A tesztjeink során a készülék mindennapos használat mellett 3 napig bírta egy töltéssel. A gyorstöltési funkciók 41 perc alatt képesek teljesen feltölteni a készüléket, de a töltőfej nem része a csomagnak.

A Honor az AI segítségével optimalizálja a kijelző színhőmérsékletét és korlátozza a kék fény kibocsátását, így segítve a pihentetőbb alvást. Összességében a Honor 200 Pro egy felhasználóbarát és árban kedvező választás lehet a mindennapok során.