Egy sztár is felbukkant a tűzből menekülők között Dublinban

Június 12-én az egyik dublini hotelből mindenkit evakuálni kellett, mert egy emeleti szobában tűz ütött ki. A menekülő vendégek között a tévések megdöbbenve fedezték fel Henry Winklert, a New York-i komikus nagyágyút, aki a tűzoltók iránti rajongásáról is beszélt.

A dublini Shelbourne Hotelből június 12-én délelőtt tűz miatt kellett menekülniük a vendégeknek. A helyszínre érkező tűzoltókon kívül tévés társaságok és újságírók is megjelentek, hogy tudósítsanak az eseményekről.

Az újságírók sorra állították meg a hotelből menekülő embereket, hogy kifaggassák őket a történtekről. Ekkor derült ki, hogy Henry Winkler, a híres New York-i színész-komikus is a helyszínen tartózkodik.

Winkler, aki többek között olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint A francia kiadás, Szexterápia, Ne szórakozz Zohannal! és a Barry, éppen Írországban tartózkodott, hogy memoárját, a Being Henry - The Fonz and Beyond-ot népszerűsítse.

A színész elmondta, hogy a tűzriadó hallatán először egy hangos ébresztőórának hitte a zajt, de amikor rájött, hogy tűz van, azonnal lement a recepcióra, ahol megtudta, hogy ki kell üríteni az épületet.

A 78 éves Winkler, aki az előző este érkezett és még a repüléstől fáradt volt, a pánik ellenére jó hangulatban válaszolgatott a hírcsatornák kérdéseire és megköszönte a tűzoltóknak az erőfeszítéseket. Őket a „kedvenceinek” nevezte, mert mindig akkor jelennek meg, amikor mások elmenekülnek.

A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, így azok csak az egyik emeleti szobát érintették, és nem terjedtek tovább. Az incidens után Winkler néhány tűzoltóval közös szelfit posztolt Twitteren, amelyben megköszönte a Dublin tűzoltóságának a gyors és hatékony beavatkozást.

Henry Winkler korábban is került már véletlenül a kamerák kereszttüzébe; 11 évvel ezelőtt, amikor a Hook kapitányt forgatta az Egyesült Királyságban, a londoni járókelők véleményét kérdezték a Heathrow repülőtérre tervezett új kifutóról.