Elon Musk történelmi kifizetése

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy húszezer milliárd forintos kompenzációs csomag jóváhagyásának küszöbén áll, miután a részvényesek szavazatai alapján úgy tűnik, hogy támogatják a rekordösszegű kifizetést. A szavazás eredményét, amely Elon Musk 56 milliárd dolláros, azaz körülbelül 20 500 milliárd forintnak megfelelő kompenzációs csomagjáról döntött, helyi idő szerint csütörtökön 16:30-kor hozzák nyilvánosságra.

A Tesla részvényesei a szavazáson döntöttek arról, hogy Musk megkapja-e a kompenzációs csomagot, amely az amerikai történelemben a legnagyobb ilyen jellegű kifizetés lenne. Musk a Twitteren közzétett üzenetében fejezte ki köszönetét a támogatásért, jelezve, hogy a részvényesek többsége a kifizetés mellett döntött.

A szavazás nem csak Musk jövedelméről szólt, hanem a Tesla székhelyének Texasba költöztetéséről is, ami szintén fontos kérdés a vállalat számára. A részvényesek döntése jelentős hatással lehet Musk jövőbeli terveire is, ugyanis felmerült, hogy amennyiben nem kapja meg a kifizetést, akkor Musk esetleg elhagyhatja a Teslát, és más projektekre, mint például az xAI-ra és az X-re fordíthatja figyelmét.