EMMA, a MÁV-Volán új utazástervezője tesztüzemben

A MÁV-Volán-csoport új utazástervező szolgáltatása, az EMMA tesztüzemben elindult, amely lehetővé teszi a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek elérését, valamint a járatok valós idejű adatainak megtekintését.

Az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) célja, hogy a felhasználóknak teljes útvonaltervet kínáljon belföldi utazásaikhoz, legyen szó vonatról, hévről, helyközi autóbuszról vagy a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vasútvillamosról, illetve több mint 70 település helyi járatairól – beleértve a BKK, DKV, MVK, SZKT, Volánbusz helyi járatait is. Az útvonaltervező a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ helyközi járatainak menetrendi és valós idejű, forgalmi adatait is megjeleníti. Az új szolgáltatás az emma.mav.hu weboldalon érhető el.

A MÁV szerint az EMMA segítségével az utazások egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezhetők meg, akár vonattal, akár autóbusszal, vagy ezek kombinációjával szeretne az utas eljutni a célállomásra. Az EMMA a MÁV-app hamarosan érkező megújulása mellett, az ELVIRA „kishúgaként” is funkcionál, így az utasok a mindennapokban is használhatják, és visszajelzéseket, javaslatokat is küldhetnek a fejlesztőknek.

Az útvonaltervező szolgáltatás figyelembe veszi az esetleges késéseket, és egyes szolgáltatóknál, mint például a MÁV-START, fontos szöveges utastájékoztatási információkat is nyújt. Az útvonal megtervezése és kiválasztása után egyetlen gombnyomással az utazók átirányíthatók az ELVIRA-ra (jegy.mav.hu), ahol megvásárolhatják vonatjegyeiket.