A nyári táborok árai emelkedtek

A Taborfigyelo.hu adatai alapján jelentős áremelkedés tapasztalható a nyári táborok piacán, a napközis táborok átlagára meghaladja az 50 ezer forintot, míg az ottalvós táborokért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetniük a családoknak.

A táborok árai átlagosan 10-15 százalékkal nőttek az előző évhez képest, és a régiók között akár 10 százalékos árkülönbség is lehet. A Taborfigyelo.hu szerint a táborozó gyerekek száma csökkent: míg 2023-ban rekordszámú, 230 ezer résztvevő volt, addig 2024-ben csak 215 ezer táborozóra számítanak, ami részben a nyári szünet egy héttel való rövidülésének tudható be.

A sporttáborok 2024-ben is a legnépszerűbbek maradtak, míg a kalandtáborok a második helyet foglalják el. A harmadik helyen pedig az idegen nyelvi táborok, elsősorban az angoltáborok és a katonai táborok állnak döntetlenül. A legtöbb gyermek Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyékben tölti a táborozással a vakációját, de Somogy és Fejér vármegyék is népszerű célpontok.

A táborozó gyerekek több mint fele, 53 százaléka napközis táborban tölti a szünidőt, míg a maradék 47 százalék ottalvós programokon vesz részt.