Donald Trump legidősebb fia előadást tartott Budapesten

Az MCC meghívására Budapesten tartott előadást Donald Trump Jr., az Egyesült Államok volt elnökének legidősebb fia.

Donald Trump Jr. amerikai üzletemberként, volt televíziós műsorvezetőként, politikai aktivistaként és íróként ismert. A The Trump Organization vagyonkezelőjének és ügyvezető alelnökének szerepét tölti be, melyet öccsével, Eric-kel együtt vezet. Apjuk elnöksége alatt a testvérek külföldi befektetéseket és üzleti tevékenységeket folytattak. Donald Trump Jr. a Triggered című könyv szerzője 2019-ből és a Liberal Privilege című könyv szerzője 2020-ból.

Az előadás során Trump Jr. beszélt arról, hogy érdekes volt számára megfigyelni apja tárgyalásait, és hogy a baloldali szervezők a szocializmust vonzónak találják, mert soha nem tapasztalták meg annak valós hatásait. Említést tett arról is, hogy ő maga is célpontja az FBI és a rendőrség nyomozásainak, de meg van győződve arról, hogy semmilyen törvénytelen cselekedetet nem követett el.

Trump Jr. kritizálta a baloldali narratívákat, és példaként hozta fel a koronavírus eredetével kapcsolatos ellentmondásokat, valamint Anthony Fauci állításait, amelyek szerinte ellentétesek voltak a nyilvánosságnak mondottakkal. Azt is állította, hogy a vírus a kínai Vuhanban található laboratóriumból származik.

Az Egyesült Államok jelenlegi külügyminiszterének, Antony Blinkennek az afganisztáni helyzetről tett megjegyzéseit is kritizálta, mondván, hogy csak egy „idióta” gondolhatja, hogy a tálibok nyitottabb kormányzatot alakítanak ki.

Trump Jr. pozitívan nyilatkozott Budapest tisztaságáról és megjegyezte, hogy a jelenlegi ellenkultúra a jobboldal, amely ellentmond a genderizmusnak és az eltörlés kultúrájának.

Beszélt arról is, hogy apja mindig is érdeklődött a politika iránt, és hogy a politikusok gyakran döntenek anélkül, hogy valóban értenék a döntéseik tárgyát. Trump Jr. szerint ő maga nem politikus, de részt vesz egy küzdelemben, ahol a hitelesség a legfontosabb.

Joe Biden elnökségéről azt mondta, hogy az egyetlen pozitívum az, hogy mindenki számára nyilvánvaló, mennyire negatív. Azt is hozzátette, hogy a Soros-féle pénzemberek a háttérből irányítanak, és néhányuknak börtönbe kellene kerülnie.

Trump Jr. méltatta Orbán Viktort, mint jó vezetőt, és megemlítette, hogy az Egyesült Államok jelenlegi nagykövete, David Pressman aktivizmusa miatt áll ellentétben a magyar kormány értékeivel. Hozzátéve, hogy az amerikai konzervatív körök nagy vezetőként tekintenek a magyar kormányfőre, aki „Magyarországot teszi az első helyre” és Magyarország „Európa egyik utolsó reménysugara lehet”.

Végezetül kijelentette, hogy ha apja nem nyeri meg a következő választásokat, az ukrajnai háború hosszú ideig fog tartani, és hogy Amerikában a közvéleményt ez a konfliktus nem érdekli különösebben. Ifjabb Donald Trump szerint ha nem Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor ez a háború „akár örökké is eltarthat, mert a béke nem jövedelmező".

Az előadásban és az azt követő beszélgetés során az üzletember kitért az amerikai választásokra, az Egyesült Államok belpolitikájára, valamint a világpolitikára, a többi között a közel-keleti konfliktusra és az ukrajnai háborúra is. Élesen bírálta Joe Biden amerikai elnök kormányzatát, rámutatva arra: bár a washingtoni vezetés – a vereségtől való félelmében – mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa az ellenvéleményeket, egyre több, korábban a politikával nem foglalkozó ember bizalmát veszti el.

A volt amerikai elnök ellen zajló vizsgálatokat minden alap nélkülieknek nevezte, azt mondta, a nyomozás csupán a demokraták újabb üzenete, amely szerint „mindent megtehetnek, mindenkivel”.

Ifjabb Donald Trump elítélte a demokraták bevándorlással kapcsolatos politikáját is, amely szerinte nem más, mint „új szavazóbázis importja”, mert egyre több amerikai ábrándul ki a jelenlegi, demokrata vezetésből. A migrációval kapcsolatban követendő példaként említette Magyarországot, ahol a kormány igyekszik visszaszorítani az illegális bevándorlást, valamint méltatta a magyarországi bűnözési mutatók alacsony szintjét.

„Az eredmények pedig önmagukért beszélnek” – tette hozzá az európai parlamenti választások magyarországi, a Fidesz-KDNP győzelmét hozó eredményeire utalva.

„Az amerikai konzervatívok nagy vezetőként tekintenek Orbán Viktorra” – jelentette ki, hozzátéve: a magyar miniszterelnök számára a saját országa az első, és az Egyesült Államokban is ez a szemlélet lenne a legfontosabb.

Ifjabb Donald Trump szerint Magyarország „Európa egyik utolsó reménysugara lehet”.

A volt amerikai elnök fia azt mondta továbbá, hogy „napjainkban a konzervatívok az igazi lázadók”, és a fiatal generációk többsége szintén felismerte a hagyományok fontosságát.

„Erre van szükség az Egyesült Államokban és máshol is. Ez jelenti a nyugati civilizáció jövőjét” – jelentette ki.

Az ukrajnai háborúra kitérve ifjabb Donald Trump ismét az összes féllel történő tárgyalások fontosságát hangoztatta, és azt mondta: jóllehet a republikánus politikusok egy része kitart Ukrajna támogatása mellett, a nézetüket sok esetben a saját szavazóbázisuk sem osztja.

Reményét fejezte ki, hogy Donald Trumpnak sikerül győznie a novemberi amerikai elnökválasztásokon, ugyanakkor azt mondta: nem bízik a választások tisztességes lebonyolításában.

„A demokráciához bizalom kell, de úgy tűnik, a másik oldalt ez nem érdekli" - fogalmazott ifjabb Donald Trump.