Hongqi Guoli: A turbós V8-as luxusóriás Kínából

A Hongqi márka új luxusautója, a Guoli, amelynek hossza majdnem eléri a hat métert, most került kereskedelmi forgalomba, és a vételára hihetetlenül magas, körülbelül 365 millió forint.

A Hongqi Guoli egyedülálló megjelenésével és méreteivel tűnik ki a luxusautók piacán. A 5,98 méter hosszúságú járművet a kínai gyártó nemrégiben kezdte el értékesíteni, és az ára 7,18 millió jüan, ami körülbelül 365 millió forintra váltva.

A Guoli méreteivel a Rolls-Royce Phantom nyújtott tengelytávú változatának méretkategóriájába lép be, 2,09 méter szélességével, 1,71 méter magasságával és 3,73 méteres tengelytávolságával.

A luxusautó 3,15 tonnás tömegét egy 4 literes V8-as turbós benzinmotor mozgatja, amely 388 lóerős teljesítményt és 530 Nm nyomatékot produkál. Az erő egy nyolcfokozatú automata váltón keresztül jut el a kerekekhez, és a gyártó szerint a jármű átlagfogyasztása 15,2 liter, míg a végsebessége 220 km/h.

A Hongqi Guoli így nem csak méretében, hanem teljesítményében is versenyre kelhet a luxusautók piacának más nagyágyúival, mint például a Mercedes-Maybach S-osztály, amely 5,47 méter hosszúságával kisebbnek tűnik a kínai újdonság mellett.