Új kapcsoló az androidos telefonokon: közvetlen hozzáférés a Windows 11 fájljaihoz

Az androidos telefonok új funkciója révén hamarosan közvetlenül is elérhetők lesznek a Windows 11-es számítógépeken tárolt fájlok.

A Microsoft és az androidos eszközök közötti együttműködés az elmúlt években folyamatosan erősödött, és most egy új lépéssel a Windows rendszer még közelebb kerülhet a mobilokhoz. Egy friss fejlesztésnek köszönhetően, amely még tesztelés alatt áll, a Windows 11 fájljaihoz is hozzáférhetünk majd közvetlenül az androidos készülékekről.

Ez a funkció a Windows Fájlkezelőjébe lesz integrálva, és egy @PhantomOfEarth nevű felhasználó fedezte fel a rendszer előzetes kiadásában. A kapcsoló a "Mobileszközök kezelése" menüpont alatt lesz megtalálható a Gépház – Bluetooth és eszközök szekcióban, ahol már jelenleg is elérhető a telefon webkameraként való használatát lehetővé tevő opció is.

A kapcsoló aktiválása után a Windows engedélyt fog kérni a felhasználótól, hogy az androidos eszköz hozzáférhessen a számítógépen tárolt fájlokhoz. A Neowin megjegyzése szerint még nem ismert, hogy a feljogosított telefonon pontosan hogyan lehet majd böngészni a Windows rendszer fájljait.