Sydney van den Bosch drámája: csak a műtét után derül majd ki, mekkora a baj

Nagy a riadalom, közel három év után újabb műtéti beavatkozás vár Sydney van den Boschra, a TV2 Szerencsekerék háziasszonyára. Korábban őszintén beszélt genetikai hajlamáról a daganatos megbetegedésekre, és arról, hogy fiatal kora ellenére melleltávolításon esett át, de úgy tűnik, a megpróbáltatásai nem értek véget.

"903 napja műtöttek és kilenc nap múlva újra ott leszek. Hogy féltem-e három éve? Nem. Hogy most félek-e: Igen. Mindenki annyi terhet kap a sorstól amennyit elbír, de kezdem azt érezni, hogy egy picivel többet kaptam a kelleténél. Mostanában csak azt mondom, hogy egy 'gyógyegér' vagyok, sajnos nem túl ideális genetikával és rengeteg szerencsével. Hogy miért írom le ezeket a sorokat? Mert másnak is lehet ilyen hajlama, én magam is járok szűrővizsgálatokra, a kétoldali masztektómiám nem azt jelentette, hogy többet nem kell vizsgálatokra járnom csupán annyit, hogy nyugodtan alhatok" – osztotta meg gondolatait Sydney van den Bosch az Instagram-oldalán, de nem részletezte, miért szükséges az újabb műtét.

A Blikk információi szerint a televíziós már egy ideje tudott a rossz hírről, és a követőivel való őszinte kommunikációval a vizsgálatok és szűrések fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, valamint előre jelezni, hogy egy időre eltűnhet a nyilvánosság elől.

"Sydney nemrégiben tudta meg, hogy újabb beavatkozást kell végrehajtani rajta, és mint korábban, úgy az elmúlt időszakban is hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot. A külvilágnak nem mutatta a félelmét, problémáját. Hogy pontosan milyen jellegű a testében lévő probléma, egyelőre nem lehet tudni, csak a műtét után derül majd ki. Emiatt egy időre a munkából is kiesik, de a legfontosabb most az, hogy mihamarabb teljesen felépüljön" – nyilatkozta a Blikknek egy barát.

Sydney van den Bosch 2022 májusában beszélt először arról, hogy három évvel ezelőtt méhnyakrák-megelőző állapotot diagnosztizáltak nála, amit követően megműtötték, majd 2021 decemberében kétoldali masztektómiája volt, miután újabb rosszindulatú elváltozást találtak.

A nehéz időszakok ellenére Sydney van den Bosch pozitív maradt, és követőit is a rendszeres szűrések fontosságára buzdítja. "Beszélgessetek a családotokkal, hogy tudjátok mire kell figyelnetek. Egy-egy ilyen vizsgálat nem több idő, mint egy mozi, kávé vagy vacsora. Vigyázzatok magatokra és küldjétek el szeretteiteket, vagy menjetek el együtt" – írta közösségi oldalán.