A Spotify áremelése és a HiFi szolgáltatás bevezetése

A Spotify bejelentette, hogy emelni fogja az előfizetési díjakat, és a tervek szerint a veszteségmentes HiFi szolgáltatást is bevezeti, amely további költségekkel járhat az ügyfelek számára.

A streaming szolgáltatások piacán egyre több az áremelés, és úgy tűnik, hogy a Spotify sem kivétel ebben a trendben. A cég óvatosan kezelte az árazást, de néhány fontos piacán már láthatóak az árnövekedés jelei, és hivatalosan is bejelentették az amerikai előfizetőknek szóló áremelést 2024 júliusától, amely havonta akár 3 amerikai dollárral (körülbelül 1100 forinttal) többet jelenthet a felhasználóknak.

A Spotify nem csak az árak emelésére készül, hanem a nagyobb felbontású hanglejátszás bevezetésére is, amelyet 2024-re terveznek. Ez a szolgáltatás már elérhető a Tidal, az Apple Music és az Amazon Music kínálatában. A Spotify esetében azonban ez a szolgáltatás nem a normál előfizetés része lesz, hanem a felhasználóknak legalább 5 amerikai dollárral (körülbelül 1830 forinttal) többet kell majd fizetniük havonta a veszteségmentes hangfájlokért.

A Spotify a kiegészítő előfizetést további előnyökkel is kombinálja, például új eszközökkel a lejátszási listák és zenei könyvtárak létrehozásához és kezeléséhez. A részletek már 2024 áprilisában ismertek voltak, de a lépés kockázatosnak tűnik a folyamatosan emelkedő költségek miatt.

A Spotify hivatalosan még nem nyilatkozott az új áremelésről és a szolgáltatásbővítésről, amelyekről először 2023-ban kezdtek el terjedni a pletykák „Supremium” belső néven. A veszteségmentes hangformátum bevezetését, amelyet „Spotify Hifi” néven jelentettek be, már több mint három éve várták az ügyfelek, de a cég azóta nem adott ki hivatalos nyilatkozatot.

: Computer Bild, Bloomberg