Ezúttal egy bírónő zuhant ki egy moszkvai toronyház ablakából

Az 50 éves Natalija Larina nagyon magasról esett a járdára. Nem élte túl. A nő az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az állambiztonság, az FSZB pártfogásáról vált híressé. Nem kizárt, hogy telefonos átverés áldozataként öngyilkos lett.

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy Larina nagy összeget veszített-e "telefonos csalók" miatt. Halála előtt feljelentést tett, mert ismeretlenek meggyőzték, hogy átutalja megtakarításait, mondván, hogy azokat az ukrán fegyveres erők támogatására akarják felhasználni. Egymillió rubelt, körülbelül négymillió forintot utalt át egy ismeretlen számlára.

Larina több mint tizenöt évig volt bíró, és halála előtt nem sokkal mondott le a Taganszkij bíróságon, ahol jelentős ügyekben ítélkezett. Ő helyezte előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját.

Az ideológus lánya

Nem Larina az egyetlen magas rangú orosz tisztségviselő, akinek halála megdöbbentette az országot. Darja Platonova Dugina, az ultranacionalista Alekszandar Dugin lánya egy autóban halt meg, amikor az felrobbant. Valószínűleg nem ő volt a célpont, hanem édesapja.

Kizuhantak az ablakból

Az utóbbi időben több magas rangú orosz vezető is hasonló módon vesztette életét. Tavaly júniusban Krisztina Bajkova, egy orosz bank alelnöke, februárban pedig Marina Jankina, magas rangú orosz katonatiszt zuhant ki az ablakon. Ravil Maganov, az orosz olajipari óriáscég elnöke is egy kórház ablakán esett ki.

Putyin séfje

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-zsoldosok vezetője és több társa meghalt egy repülőgép-balesetben. Pjotr Kucserenko, Oroszország tudományos miniszterhelyettese, aki bírálta az ukrajnai inváziót, egy repülőgépen lett rosszul és meghalt. Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet volt vezetője egy lépcsőn esett le, míg Ivan Pecsorin üzletember holttestét a Japán-tengeren találták meg. Pavel Antonov, az ukrajnai háború kritikusa, egy indiai szálloda ablakából zuhant ki.

Telefonos csalások és a következmények

Natalija Larina esete nem egyedi, az elmúlt hónapokban sok orosz embert vertek át hasonló módszerekkel. Egyesek szerint a bírónőt annyira felzaklatták a történtek, hogy búcsúlevelet írt, majd véget vetett az életének. Natalija Larinának egy kislánya van.