Megveti Frédéric von Anhalt herceget a valódi német nemesség

A német nemesség körében felháborodást váltott ki Frédéric von Anhalt herceg viselkedése. Egy igazi hercegnő, Xenia, nyíltan kritizálja őt, amiért pénzért vásárolt nemesi címet és megalomán módon viselkedik.

A német arisztokrácia nem nézi jó szemmel Frédéric von Anhalt herceg tevékenységét, aki Gábor Zsazsa özvegyeként vált ismertté. Xenia hercegnő, aki maga is a német uralkodói család leszármazottja, különösen élesen bírálja von Anhaltot. A hercegnő szerint von Anhalt, aki 1980-ban vásárolta meg a nemesi rangját Mária Auguszta anhalti hercegnő általi örökbefogadással, megalomán személyiség.

Xenia hercegnő, aki a szász királyi család utódja és korábban maga is részt vett egy valóságshow-ban, úgy véli, hogy von Anhalt tevékenysége miatt mára bárki megvásárolhatja a nemesi címet. A hercegnőt különösen az háborítja fel, hogy von Anhalt pénzt keres a nemesi címével.

A hercegnő emlékei szerint von Anhalt kedves gesztusokat is tett felé, például csokoládét vitt neki, amikor egyedül érezte magát egy valóságshow forgatása alatt. Azonban Xenia kijelentette, hogy soha nem állna kamera elé von Anhalttal, mert ez sérti a valódi nemesek iránti tiszteletet. A hercegnő szerint von Anhalt nagyzolása és az, hogy idegen névvel épít karriert, megvetendő cselekedet.