Japán UFO-munkacsoport létrehozása

Japán egy munkacsoportot hozott létre, amelynek célja a rejtélyes égi jelenségek, azonosítatlan légköri jelenségek (UAP) kivizsgálása, de nem az idegen életformák utáni kutatás áll a középpontban.

A japán kormányzat egy munkacsoportot hozott létre, amely több mint 80 tagot számlál, köztük korábbi védelmi minisztereket és magasrangú tisztségviselőket, hogy elemezzék az azonosítatlan légköri jelenségeket. A Pentagon tavalyi jelentése után, amely Japánt a furcsa légi jelenségek „melegágyaként” említette, a japánok elsősorban arra kíváncsiak, hogy ezek a jelenségek milyen drónok vagy fegyverek lehetnek.

Hamada Jaszukazu, a munkacsoport tagja és korábbi védelmi miniszter szerint felelőtlenség lenne szemet hunyni az ismeretlen jelenségek felett. Japánban az elmúlt években észlelt néhány azonosítatlan tárgy esetében felmerült, hogy azok kínai léggömbök lehetnek, de ha valójában korszerű, titkos fegyverekről vagy kémdrónokról van szó, az komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

A japán törvényhozás célja, hogy létrehozzanak egy olyan hivatalt, amely a rejtélyes észlelések kivizsgálására szakosodik, hasonlóan az amerikai Pentagonhoz tartozó AARO-hoz, és erősíteni kívánják az amerikai hírszerzéssel való együttműködést. Egy 2023-as felmérés szerint a tudósok 20%-a állítja, hogy van valamilyen tapasztalata ufókkal.