A Huawei legújabb villanyautója: a kupé SUV Luxeed R7

A Huawei és a Chery együttműködésében kifejlesztett Luxeed R7 egy áramvonalas kupé SUV, amely süllyesztett kilincsekkel büszkélkedhet, de még mindig a hagyományos visszapillantó-tükröket tartja meg.

A tavaly ősszel Kínában először lencsevégre kapott Luxeed S7 villanyautó után most megérkezett a modellcsalád kupé SUV változata, a Luxeed R7. A 4,96 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,63 méter magas jármű 2,95 méteres tengelytávolsággal rendelkezik.

A Huawei által fejlesztett legmodernebb önvezető technológiával felszerelt Luxeed R7 800 V-os hajtásláncot kapott. Az alapmodell 292 lóerős teljesítményt nyújt, míg a duplamotoros összkerekes verzió 496 lóerővel büszkélkedhet.

A hatótáv tekintetében a Luxeed R7 akár 855 kilométeres távolságot is képes megtenni egyetlen töltéssel, bár ezt az értéket a kínai CLTC-szabvány szerint határozták meg, amely kevésbé szigorú, mint az európai WLTP.

A tervek szerint a Luxeed R7 a harmadik negyedévben kerül piacra Kínában, és az ára 300-400 ezer jüan között várható, ami körülbelül 14,4-19,2 millió forintnak felel meg.