A világ leggyorsabb talicskája

Egy gyorsulási rendezvény keretében mutatkozott be a világ leggyorsabb talicskája, amely Ferrarik és McLarenek után száguldott.

Dylan Philips walesi férfi a Straightliners Speed Week 2024 során, a yorkshire-i Elvington Airfielden állította fel a leggyorsabb talicska Guinness-rekordját, amikor is 52mph (84,627km/h) sebességre gyorsult. Az esemény egy többnapos gyorsulási rendezvény, ahol a résztvevők szupersportautóikkal próbálhatnak meg rekordsebességeket elérni szervezett környezetben.

Philips a motoros talicskát saját kezűleg építette meg egy pembrokeshire-i Crymychben található fészerében. A világrekord megdöntésének ötlete egy helyi kocsmában fogant meg, és a férfi hosszú ideje készült már erre a pillanatra. Sikeresen túlszárnyalta a korábbi 46 mérföld/órás (74 km/órás) rekordot, amelynek létezéséről először meg kellett győződnie.

Philips szerint a talicska használata kényelmetlen és félelmetes élményt nyújt. "A lassítás különösen nagy kihívást jelent, mivel csak az első keréken van fék, de a szerkezet annyira őrült, hogy mindenki imádja. Nem lehet nem mosolyogni, amikor meglátod" – nyilatkozta a rekorder.