Újító kerékpárülés a kényelmes tekerésért

A kerékpározás során gyakran jelentkező kellemetlenségek elkerülésére egy ausztrál mérnök, Robin Macan innovatív megoldást dolgozott ki, amelynek lényege, hogy a nyereg a lábmozgással együtt mozog.

A vabsRider kerékpárülés különlegessége, hogy két oldala a pedálozással együtt mozog, így csökkentve az ülőcsontokra nehezedő nyomást. Robin Macan 2016-ban kezdte el fejleszteni ezt a rugalmas ülés koncepcióját, majd Philippe Guichard ipari formatervezővel és a melbourne-i Whistle Design Group csapatával együttműködve hozták létre a piacképes terméket, amelyet Macan startupja, az ataraxyBSC kereskedelmi forgalomba hoz.

A cég honlapján található leírás szerint az osztott üléskialakítás lehetővé teszi a lábak külön mozgását, és a nyereg két oldala a csípőízületek körül forogva átviszi a nyomást az ülőcsontokról a combcsontokra, így egyenletesebben elosztva a terhelést.

A vabsRider nyereg állítócsavarokkal rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók beállíthatják a nyereg magasságát, szögét és szélességét is.

Jelenleg az érdeklődők csak e-mailben jelezhetik vásárlási szándékukat az ataraxyBSC felé, az ár pedig még nem ismert. A cég azt javasolja a potenciális vásárlóknak, hogy nézzék meg az Airo kerékpárülést is, amely hasonlóan a pedálozással együtt mozgó „szárnyrugókkal” rendelkezik, bár ennek a nyeregnek a középső része mozdulatlan.