David Pressman és a Budapest Pride kezdetének ünneplése

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, vacsorára és beszélgetésre hívta rezidenciájára Osváth Zsoltot, Lilut (Kovalcsik Ildikót), Oláh Ibolyát és Tamáska Gabriellát a Budapest Pride kezdetének apropóján. A nagykövet rendszeresen fogadja a hazai hírességeket, korábban olyan nevekkel találkozott, mint Azahriah, a Puskás-Dallos házaspár és a Pamkutya-duó.

A hétfői eseményen Osváth Zsolt, Lilu, Oláh Ibolya és Tamáska Gabriella voltak a meghívott vendégek, és a találkozó apropóját a Budapest Pride kezdete adta. Pressman korábban is fogadott már LMBTQ-közösséghez tartozó magyar személyiségeket, mint például Árvai Pétert, Ungár Pétert, Kocsis Tibort és WhisperTont. A nagykövet kiemelte, hogy a szabadság és a szeretet mellett való kiállás soha nem volt fontosabb, és ezt Petőfi Sándor „Szabadság, szerelem!” című művével is összekapcsolta.

David Pressman és férje, Daniel büszkén állnak ki Magyarország LMBTQI+ közössége mellett, és a szabadságért és egyenlőségért folytatott harcukban támogatják őket. A nagykövet Twitteren és Facebookon is megosztotta a vacsoráról készült képet, és kifejezte megtiszteltetését, hogy fogadhatta a prominens szövetségeseiket és szószólókat.

A nagyköveti rezidencia vendégei

David Pressman több alkalommal is meghívott már különböző magyarországi hírességeket. Tavaly decemberben például Azahriah-val, Blahalouisianával, Ivan and the Parazollal és a Margaret Islanddel találkozott, akiket Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb „szabályszegőinek” nevezett. Idén januárban tehetséges magyar fiatalokat, köztük a Puskás-Dallos házaspárt és Szilágyi Áron olimpikont látott vendégül, hogy megvitassák nézeteiket a világ dolgairól és Magyarországról.

Márciusban Osváth Zsolt youtube-er, Fekete Giorgio, a Carlson Coma énekese, Boros Misi zongoraművész, Keszthelyi Vivien autóversenyző és Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes hosszútávúszó voltak a vendégei. A Pamkutya-duóval pedig arról beszélgetett, hogyan látják Magyarország jövőjét, mi a fiatalok fő problémái, és mit lehetne tenni az ország megosztottságának csökkentése érdekében.