YouTube: Új kezelőfelület tesztelés alatt

A YouTube Prémium előfizetői már kipróbálhatják az új kezelőfelületet, amely jelentős változásokat hoz a megszokott felhasználói élményben, de a felhasználói visszajelzések alapján nem mindenki elégedett az újításokkal.

A YouTube Prémium előfizetők számára Magyarországon is elérhetővé vált az új kezelőfelület tesztelése, amely a videók alatti leírás- és komment-szekciók helycseréjét foglalja magában. Az új elrendezés szerint a kommentek a videó mellett, jobb oldalon kapnak helyet, míg a kapcsolódó ajánlott tartalmakért lefelé kell görgetni a videó alá.

Ez a változás a Twitch felületéhez hasonlít, ahol szintén a tartalom alatt találhatók a további tartalmak. A YouTube-nál eddig csak az élő tartalmaknál volt lehetőség a videó melletti kommentelésre, az új kezelőfelülettel azonban már a normál videóknál is egyszerre lehet haladni a néznivalóval és megírni a véleményt anélkül, hogy lemaradnánk vagy meg kellene állítani a videót.

A felhasználói visszajelzések azonban vegyesek. A Reddit közösségi oldalon sokan úgy vélik, hogy a változtatások feleslegesek voltak, és a „nem kell megjavítani, ami el sem romlott” nézetet képviselik. A YouTube a világ legnagyobb videómegosztó szolgáltatása, és széles korosztály használja, köztük olyanok is, akik számára a Twitch ismeretlen, így nekik teljesen új felülethez kellene alkalmazkodniuk.