Hyundai Inster: Új olcsó villanyautó a láthatáron

A Hyundai hamarosan piacra dobja legújabb, eddigieknél kedvezőbb árú elektromos autóját, az Instert, amely ígéretes sikert hozhat a vállalat számára.

A dél-koreai autógyártó bejelentette, hogy még ebben a hónapban bemutatja az Instert, egy vadonatúj elektromos járművet, amelyet előzetes felvételeken már részleteiben is megcsodálhatott a nagyközönség. Az Instert dizájnja a négy szegmenses köralakú nappali menetfényekkel és az Ioniq 5 és Ioniq 6 modellekhez hasonlatos hátsó lámpatestekkel tűnik ki, míg a töltőportot a jármű frontrészén helyezték el.

Az új modell, amely digitális műszeregységgel, háromágú kormánnyal és nagyméretű infotainment érintőkijelzővel érkezik, várhatóan 20 000 euró (7,9 millió forint) alatti indulóárral lesz elérhető a vásárlók számára. Az Inster a Casper nevű, nemrég Dél-Koreában bemutatott kisautóra épül, amelynek külső és belső megjelenése már ismert. Azonban az Inster teljesítményéről és hatótávjáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

A Hyundai új elektromos autójának bemutatása egy olyan időszakban történik, amikor a Dél- és Észak-Korea közötti viszony feszültebbé vált az elmúlt hetekben. Észak-Korea szeméttel és trágyával teli zsákokat juttatott szomszédjába léggömbök segítségével, amire Dél-Korea a hangosbemondókból szóló propagandaközvetítések újraindításával válaszolt. Emellett a dél-koreai hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, miután néhány északi katona véletlenül átlépte a határt, ami egy erdős részen történt, ahol a határt jelző táblák nem mindig láthatóak tisztán. Az incidens során az észak-koreai katonák építkezési eszközöket vittek magukkal, és bár néhányuknál fegyver is volt, a figyelmeztető lövések és a hangos felszólítás után azonnal visszatértek a határ túloldalára.