"Ordítottam, mint a fába szorult féreg" - Varga Miklós hatvanadik életműkoncertjén isteni csodára volt szükség

Varga Miklós, a Máté Péter-díjas énekes és színművész, a Magyarország, szeretlek! műsorban osztott meg egy emlékezetes történetet hét évvel ezelőtti, hatvanadik életműkoncertjéről, ahol az "isteni csoda" segített rajta.

A 67 éves színész-énekes a koncert előtti próbán tapasztalt kellemetlen meglepetésekről mesélt. "Hatvanadik életmű koncert, gondoltam, hogy ez egy szép kerek évforduló, hát csináljunk egy nagy koncertet. Megérkeztem, és azt látom, hogy a baromi nagy LED-fal össze van rogyva. Mondom: 'Jézus atyám, mi lesz itt?'. Elindult a próba, egész nap próbáltunk kint, én meg ott ordítottam, mint a fába szorult féreg, hát nem foglalkoztam azzal, hogy este még kéne énekelni. És amikor elindult a nagykoncert, az első nóta, és csak meleg levegő jött, na mondom, most mi lesz? Hatvanéves életműkoncert, és akkor a közönség: Ez? Ez az énekes?" – idézte fel Varga Miklós az eseményeket.

A koncerten jelen lévő Miller Zoltán humorosan csak annyit fűzött hozzá: "Életmű romboló koncert.". Varga Miklós azonban a nehézségek ellenére is pozitívan emlékezett vissza: "És akkor a második nóta során egyszer csak megnyílt az ég, és megjött a segítség. Visszajött a hangom" – mondta az énekes.

Kalapács József, aki szintén jelen volt, csodálkozását fejezte ki Varga Miklós kitartásán: "Mondjuk én csodálkoztam azon, hogy egyáltalán beszélni tudsz" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy Miklós mindentől függetlenül végigénekelte az egészet.