Heves vármegyei tragédia: Egy férfi és kutyája életét vesztette a lángokban

Hétfő hajnalban Heves megyében, Boconádon egy családi házban keletkezett tűz következtében egy középkorú férfi és kutyája vesztette életét. A tűzoltók jelenleg is vizsgálják a tragédia okait.

A Balázshalmi utcában található nyolcvan négyzetméteres földszintes ház tetőszerkezete és több helyisége is lángra kapott. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság három járművel érkezett a helyszínre, ahol a tűzoltók egy óra alatt fékezték meg a lángokat.

Az épület átvizsgálása során a tűzoltók egy középkorú férfi holttestére és egy elpusztult kutyára bukkantak. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított, hogy feltárják a tűz keletkezési okát.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője felhívta a figyelmet a füstérzékelők fontosságára. Egy plafonra szerelt füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, így még időben lehetőség nyílik a tűz megfékezésére vagy az épület elhagyására. A Katasztrófavédelem közleményében is hangsúlyozza, hogy a tüzek mielőbbi észleléséhez a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt vásárolunk az otthonunkba.