Thuróczy Szabolcs karrierje és a Till Attila hatása

Thuróczy Szabolcs, aki Magyarország egyik legsokoldalúbb színésze, évtizedek óta számos emlékezetes alakítást nyújtott, de korábban nem gondolta volna, hogy nagyobb karakterszerepeket is elbír.

Thuróczy Szabolcs színészi pályája nem kezdődött zökkenőmentesen, és csak a harmincas éveinek közepén kezdett el igazán beindulni a karrierje. A színész visszaemlékezése szerint családja nem örült annak, hogy nem a jogi pályát választotta, és nehéz időszakokon ment keresztül, amikor még csaposként dolgozott. A változás a '90-es évek végén kezdődött, amikor bátyja, a diplomáciai pályán sikeresen haladva, konzullá vált Ljubljanában, míg ő még a megélhetésért küzdött.

A fordulatot egy találkozó hozta meg, amikor Till Attila, a későbbi műsorvezető és rendező, megnézte Thuróczy egyik előadását, és ezt követően hosszas beszélgetésbe elegyedtek. Till Attila ekkor jelezte, hogy szeretné, ha Thuróczy játszana az első nagyjátékfilmjében, a Pánikban. Ez a találkozó és a következő beszélgetések új irányt adtak a színész karrierjének.

Thuróczy 2008-ban öt filmben is szerepelt, köztük a Till Attila rendezte Pánikban is. Egy filmszemlén Till Attila részegen Herendi Gábornak kiabálta, hogy Thuróczy képes nagyobb szerepeket is elbírni, ami újabb lehetőségeket nyitott meg a színész előtt.

A Csicska című kisfilm, amely egy 25 perces Till-film volt és Cannes-ban is bemutatták, megerősítette Thuróczyban azt a hitet, hogy képes nagyobb szerepeket is játszani. Azóta Thuróczy és Till Attila szoros barátságot ápolnak, és a színész főszerepet kapott Till következő nagyjátékfilmjében, az És mi van Tomival?-ban.