Szombati repülőgépes incidensek: hajszálon múlt a katasztrófa

Két súlyos repülőgépes incidens rázta meg a világot szombaton, mindkettőt videóra vették. Indiában és Kanadában is csaknem tragédiához vezető események történtek, amelyek vizsgálata már megkezdődött.

Szombaton Mumbaiban egy Indi Go A320-as típusú repülőgép leszállása után csak másodpercekkel ért földet, hogy egy másik, Air India A320-as típusú repülőgép felszálljon ugyanarról a futópályáról. Mindkét gép rendelkezett a szükséges le- és felszállási engedélyekkel, ami felveti a légiforgalmi irányítás esetleges hibájának lehetőségét. Az esetet rögzítő videofelvétel is készült, és a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Ugyanezen a napon, Kanadában is történt egy veszélyes incidens. Egy DHC-2 Beaver típusú hidroplán felszállás közben ütközött egy motorcsónaknak a vancouveri Coal Harbour vízirepülő bázison. A motorcsónakon utazó négy személy közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, míg a repülőgépen tartózkodó hat ember közül senki sem esett bajba, de a gép a baleset következtében elsüllyedt. Ezen eseményről is készült videofelvétel.