Orbán Viktor kampánykörútjának vegyes eredményei

Orbán Viktor április közepén indult országos kampánykörútjára, amely nem hozott teljes sikert a Fidesz számára. A körút kezdetén, a nemesgörzsönyi magraktárban még pozitív eredmény született, de a további állomásokon már kevésbé volt eredményes.

A kampány első állomásán, Nemesgörzsönyben Tatai László újraválasztása jelentette a sikert, aki részt vett a kampánynyitón. Azonban Győrben, ahol Orbán Viktor is megjelent, Dézsi Csaba András nem tudta megtartani a polgármesteri pozíciót.

További városokban is vereséget szenvedtek a Fidesz jelöltjei, például Hódmezővásárhelyen Grezsa Istvánt ismét Márki-Zay Péter győzte le, a XII. kerületben Fonti Krisztina nem nyert, Szentendrén Fülöp Zsolt legyőzte Petricskó Zoltánt, Pomázon Leindinger István diadalmaskodott Nagyné Farkas Annamária felett, és Solymáron Szente Kálmán sem tudott győzni.

Szolnokon Szalay Ferenc sem tudott nyerni Orbán Viktor támogatása ellenére, és Jászapátiban Pócs János fia is vereséget szenvedett, annak ellenére, hogy a miniszterelnök vele is kampányolt. Ráckevén Szebeni István sem tudott győzni, noha csapatával együtt pózolt Orbánnal.

Mindazonáltal, a Fidesznek is voltak sikerei: Salgótarjánban megfordult a helyzet, és több városban, mint például Debrecen, Zalaegerszeg, Kaposvár, Nyíregyháza, Karcag, Sopron, Esztergom, Kecskemét, és a XVI. kerületben is erősek maradtak. A kisebb települések közül Mohács, Fehérgyarmat, Mezőhegyes, Soltvadkert, Tiszaladány, Vasvár, Kisbér is Fidesz polgármestert választott.

Végül, de nem utolsósorban, Orbán Viktor Szentkirályi Alexandrát is feláldozta egy nagyobb politikai játszmáért.