Akik kitartottak Orbán mellett

Orbán Viktor hétfőn éjfél után jelentette be a Fidesz győzelmét mindkét választáson, de a 2024-es EP- és önkormányzati választások után a kormányfő és pártja nem lehet teljes mértékben elégedett.

A Bálna előtti eredményváró helyszínen a Fidesz korábbi nagy győzelmeihez képest kevesebb volt a celebparádé és az eufória, Orbán beszéde idején egyértelműen érezhető volt a félsiker vagy félkudarc hangulata.

A színpadon Orbán mellett több ismert politikus is megjelent, köztük Kubatov Gábor, Kövér László, Szentkirályi Alexandra, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Semjén Zsolt, Gyürk András, Orbán Balázs, Gulyás Gergely, Deutsch Tamás és Rogán Antal.

Ezzel szemben a 2022-es országgyűlési választások utáni győzelemkor a színpadon több politikus is mosolygott, és többek között olyanok is ott voltak, akik most már nem: Kásler Miklós, Varga Judit, Kocsis Máté és az ő embere, Sára Botond, valamint Németh Szilárd, aki a legutóbbi választáson a Fidesz számára talán az országban a legnagyobb vereséget szenvedte el.