Kviddics Bajnokok: A varázslók sportja a képernyőn

A Harry Potter rajongók hamarosan újabb kalandra számíthatnak, hiszen megjelenik a Harry Potter: Quidditch Champions, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok a kviddics izgalmas világában mérkőzzenek meg.

A Harry Potter sorozatból ismert kviddics sportot mostantól a konzolok és PC képernyőjén is élvezhetik a rajongók. A Harry Potter: Quidditch Champions című játék, mely magyar nyelven nem lesz elérhető, 2023-ban került bejelentésre, és a többszereplős élményt szeptember 3-án lehet majd először kipróbálni.

A játékban a kviddics klasszikus pozíciói, mint az őrző, terelő, hajtó és fogó, mind elérhetőek lesznek, így a játékosok a kedvenc karaktereik bőrébe bújva élhetik át a varázslók sportjának izgalmait. Emellett a repülési stílusok és a seprűk közötti választás is szabadon áll a játékosok rendelkezésére.

Az Engadget információi alapján a játék szinte minden jelentős platformon elérhető lesz, beleértve a PlayStation 4-et és 5-öt, az Xbox Series X/S-t és One-t, valamint a PC-t. A PC-s verzió rendszerkövetelményei egy linken keresztül érhetőek el. Az Xbox Series X/S konzolokra vonatkozóan érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft bejelentette az új, 2 TB tárhellyel rendelkező "speciális kiadású" Series X-et, valamint a fehér színben is elérhetővé vált Series S-t, amelyek az ünnepi időszakban lesznek elérhetőek.

A PlayStation Plus előfizetők számára a játék szeptember 3. és 30. között ingyenesen elérhető lesz, míg más platformokon és előfizetések nélkül a játék ára körülbelül 11 ezer forintnak megfelelő, 30 dollár lesz.

A játék előzetesét a HVG Tech rovatának Facebook-oldalán lehet megtekinteni. Az új Xbox konzolokról és a "speciális kiadású" Series X-ről szintén a HVG Tech rovatának Facebook-oldalán találhatók további információk.