Múzeumok Éjszakája Győrfi Pállal és a fenékpipával

Közeledik a Múzeumok Éjszakája, amelyen több mint 400 helyszínen, számos különleges programmal várják az érdeklődőket. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője egy különleges videóban mutatja be a Mentőmúzeum rejtett kincseit, köztük a fenékpipát is.

A Múzeumok Éjszakája eseményén idén több mint 400 helyszínen kínálnak különféle programokat a látogatóknak. Az idei rendezvény két kiemelt városa Esztergom és Székesfehérvár lesz, ahol a "gólpassz" tematikájú eseményekkel készülnek. A részletes programokról további tájékoztatást a szervezők honlapján lehet találni.

Az eseményre készült népszerűsítő videóban Győrfi Pál, aki egyben a Mentőmúzeum munkatársa is, bemutatja, hogy kétszáz évvel ezelőtt hogyan próbáltak újraéleszteni egy beteget dohányfüst befújásával a fenekébe, habár ez a módszer nem bizonyult túl sikeresnek.

A Múzeumok Éjszakájának nagykövete Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész, aki Győrfi Pállal közösen készített egy időutazásos kisfilmet. A videóban a Mentőmúzeumot népszerűsítik, és olyan érdekességeket mutatnak be, mint a fenékpipa, korabeli mentőautók és egy kezdetleges „szappantartó-pacemaker”.

A Múzeumok Éjszakája június 22-én kerül megrendezésre, és a látogatók számára egyedülálló lehetőséget kínál a múzeumok éjszakai felfedezésére.