Elhunyt Felkai Miklós, az Apostol egykori gitárosa

Hetvenhárom éves korában, hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából Felkai Miklós, a kalapos gitáros, aki az Apostol és a Color együttesekben is megfordult.

Szombaton érkezett a hír, hogy elhunyt Felkai Miklós, aki a magyar rockzene meghatározó alakjaként vált ismertté. A zenész a debreceni Lux együttes egyik alapító tagjaként kezdte pályafutását, amely együttes a mai napig működik. Felkai Miklós a '70-es években Budapestre költözött, ahol először az Apostol, majd később a Color együttes tagjaként folytatta zenei karrierjét.

A gitáros nem csak zenekarokban tevékenykedett, hanem szólóprojektekbe is belevágott. Felkai Miklós több szólóalbumot is kiadott F. F. Miki, illetve saját neve alatt, és újabb zenekarokat is alapított, mint például a Felkai Blues Brothers-t, a Fantomast és legutóbb a Jam Force-ot.

Felkai Miklós gitárjátékát számos neves magyar zenész munkáiban is hallhatjuk, többek között Presser Gábor, Dés László, Szörényi Levente és Varga Miklós dalai szólaltak meg a húrjai alatt. Az ő gitárjátéka hozzájárult a magyar rockzene fejlődéséhez és gazdagításához. Az Apostol és a Color egykori gitárosa emléke a zenéjén keresztül tovább él.