Deák Tibor győzelmet aratott Ráckevén

A ráckevei polgármester-választáson a függetlenként induló Deák Tibor szerezte meg a győzelmet a Fidesz által támogatott Szebeni István volt tévés ellen. Deák 51,73%-os, míg Szebeni 39,39%-os támogatottságot kapott.

A Fidesz döntése, hogy a helyi kötődéssel nem rendelkező Szebeni Istvánt indítja, nem talált támogatásra a ráckevei párttagok körében. A helyi elnök lemondása és a tavalyi időközi választás győztesének távolmaradása jelezte a belső ellenállást. A Fidesz az önkormányzati választásra teljesen új jelöltekkel készült, ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy az öt évvel ezelőtti választáson sikeres Keve Egyesület mára szétesett.

A városban a Fidesz jelöltjei nem bizonyultak elég erősnek, hiszen a nyolc egyéni választókerületből hétben független jelöltek diadalmaskodtak, csupán egy kerületben nyert a Fidesz jelöltje - írja a 444.

Szebeni István kampányát a Fidesz vezető politikusainak támogatása sem tudta megmenteni. Orbán Viktor miniszterelnök személyesen látogatott el Ráckevére, Kocsis Máté és Szijjártó Péter videóüzenetben buzdították a választókat Szebeni támogatására, és Mága István koncertet adott a választás napján. Mindez azonban nem volt elegendő a sikerhez.

Szebeni István döntése, hogy a választás előtt egy héttel a Bajnokok Ligája döntőjére utazzon ki a Wembley-be, utólag talán nem bizonyult a legjobb stratégiának.

Szebeni István, a TV2 volt munkatársa, még tavaly február közepén jelentette be, hogy elindul a választáson. "Hölgyeim és Uraim! Eljött a pillanat, végre bejelenthetem. Hivatalosan is a kormánypárt polgármesterjelöltje vagyok a június 9-ei önkormányzati és EP-választáson, a festői szépségű Ráckeve városában" – írta akkor a közösségi médiában.