Bochkor Gábor zavarban a szavazófülkében

Bochkor Gábor, a Retro Rádió műsorvezetője, nem érezte magát túl jól a szavazófülkében a 2024-es választások napján.

A rádiós a reggeli műsorban osztotta meg élményeit a szavazásról. Elmondása szerint a kampány során felbukkanó ismeretlen arcok és a szavazólapok sokasága okozott számára zavart. Bochkor Gábor azt is hozzátette, hogy a köztéri plakátok alapján sem tudta eldönteni, melyik politikus melyik párthoz tartozik, és bizonytalan volt abban is, hogy a szavazata győzelemhez segítette-e a kiválasztott jelöltet.

A rádiós elmondta, hogy bár tájékozottnak tartja magát, elege van már a politikai hirdetésekből, és nem is akar már tájékozott lenni. Bochkor Gábor felvetette a kérdést, hogy vajon mások is hasonlóan érezték-e magukat a választás napján. A vasárnapi európai parlamenti (EP-) és önkormányzati (valamint nemzetiségi) választások másnapján a Retro Rádió reggeli műsorában a műsorvezető kifejtette, hogy a szavazófülkében teljesen összezavarodott, amikor megkapta a rengeteg szavazólapot, és nem tudta, hogy ki kicsoda a papírokon.

Elkezdtem olvasni a névsort, és senkit nem ismertem.

A plakátok nem segítettek eligazodni, hiszen arról egy arcot ismert meg, viszont a papíron arcképek már nem voltak, csak nevek, így már össze sem tudta kapcsolni, hogy kit látott az utcán és ki van a szavazólapon. "Ott volt dr. Kiss Beáta, Tóth József – két fiktív név. És mondom, ebből mi lesz, Gábor?" – lamentált a műsorvezető. Bochkor Gábor szerint az átlag ember a kampányban annyit vesz észre, hogy a településén megjelenik egy csomó arc, de a büdös életben nem látott őket. Azt is hozzátette, hogy

Azt se tudom, hogy az nyert-e, akit behúztam. Nyilván a programját se ismered ezeknek az arcoknak, akikkel tele vannak az utcák

– fejtegette tovább, és azzal zárta gondolatait, hogy kíváncsi rá, hogy egyedül van-e a helyzetével, vagy többen is így vélekednek.