Bika ugrott át a kerítésen egy oregoni rodeón

Egy bika váratlanul átugrott a kerítésen egy oregoni rodeóban, és a parkolóba menekült, ahol végül elfogták. Az incidens során az állat legalább három embert megsebesített.

Az eset a Sisters városában megrendezett 84. Sisters rodeó egyik szombat esti eseményén történt, amikor a közönség éppen Lee Greenwood „God Bless the U.S.A.” című dalát énekelte, sokan a mobiltelefonjuk zseblámpáját villogtatva. A bika ekkor döntött úgy, hogy megszökik, és átugrotta az arénát körülvevő kerítést.

A bika menekülése során felborított egy szemetesládát is, miközben az emberek igyekeztek elkerülni az útját. A baleset következtében két személyt kórházba kellett szállítani, de szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A rodeó szervezői szerint az állattartó szakembereik gyorsan reagáltak a helyzetre, és a bika a karámok mellett lett biztosítva, majd egy karámba helyezték.

A Hivatásos Rodeó Cowboyok Szövetsége a szombati esemény kapcsán kiemelte, hogy habár a rodeó egy rendkívül szórakoztató sport, ritkán, de előfordulhatnak veszélyes helyzetek.