Új funkciók az LG okostévéiben

Az LG okostévéi a WebOS 24 operációs rendszerrel érkeznek, mely új funkciókat és vizuális frissítéseket hoz a felhasználók számára. Ezek a funkciók később a régebbi modellekre is elérhetővé válnak.

Az idei LG okostévék már a WebOS 24 operációs rendszerrel kerülnek piacra, amely számos új funkciót kínál, köztük a felhasználók életét könnyítő megoldásokat is. Egyik ilyen a Csevegőrobot, amely a Beállítások menü felső sávjában található, és segítséget nyújthat a kevésbé tapasztalt felhasználóknak a tévé beállításában és hibaelhárításában.

A magyar nyelvű chatbot hat fő területen - például képernyő, hang, kapcsolat - kínál segítséget, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan megoldást találjanak a problémákra, mint például a „képernyő sötét” vagy a „képminőség rossz” hibákra. Emellett a Csevegőrobot segítségével a beállításokat is alaphelyzetbe állíthatjuk.

A WebOS 24 egy másik hasznos újítása a testre szabható főmenü, amely lehetővé teszi, hogy a gyakran használt funkciókat, mint például a képmódokat, könnyen elérjük. A főmenübe kitűzhető bármelyik fontos menüpont vagy funkció, így a felhasználók csupán két gombnyomással hozzáférhetnek a szükséges beállításokhoz.

Az új funkciók jelenleg csak a 2024-es LG tévéken érhetők el, de a tervek szerint a 2022-es és 2023-as modellek is megkapják majd ezeket a frissítéseket. Az OLED, QNED8K, QNED és UHD típusokra 2025 folyamán érkezik meg a WebOS 24, Chromecast támogatással együtt.

A frissítések részei a gyártó webOS Re:New programjának, amely garantálja, hogy a tévék öt éven belül négy nagyobb frissítést kapnak. A 2024-es modellek például 2026-ban kapják meg a WebOS 25-öt, és így tovább, egészen a WebOS 28-ig. A 2023-as modellek esetében a WebOS 24 2025-ben lesz elérhető, és minden évben az újabb rendszerrel frissülnek, a WebOS 27-ig. A 2022-es OLED és QNED8K típusoknál a támogatás a WebOS 26-tal zárul 2027-ben. Fontos megjegyezni, hogy ezek a frissítések nem befolyásolják a biztonsági frissítéseket.