Visszavonták P. Diddy diplomáját

A Howard Egyetem bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolatot Sean „Diddy” Combs-szal, visszavonva a neki odaítélt tiszteletdiplomát és feloszlatva a nevével fémjelzett ösztöndíjprogramot egy erőszakos incidens videója nyomán.

A Howard Egyetem kuratóriuma pénteki közleményében kifejtette, hogy Sean „Diddy” Combs viselkedése, amely egy nemrégiben nyilvánosságra került videón látható, összeegyeztethetetlen az egyetem értékeivel és meggyőződésével. Emiatt döntöttek úgy, hogy visszavonják a rappernek 2014-ben adományozott tiszteletdiplomáját.

A kuratórium egyhangú döntése értelmében a tiszteletdiploma visszavonásával egyidejűleg minden hozzá kapcsolódó kitüntetést és kiváltságot is megvon a rappertől, és elrendelték, hogy a nevét távolítsák el a Howard Egyetem tiszteletbeli fokozatot kapó személyeket felsoroló összes dokumentumból.

Az egyetem további lépésekben is elhatárolódik Combs-tól, utasítást adva az adminisztrátoroknak, hogy szakítsanak meg minden pénzügyi kapcsolatot vele. Ez magában foglalja egy 1 millió dolláros hozzájárulás visszafizetését, az ösztöndíjprogram megszüntetését, valamint a Sean Combs Alapítvánnyal kötött 2023-as zálogszerződés felbontását.

A botrány középpontjában egy 2016-os felvétel áll, amelyen Combs bántalmazza volt barátnőjét, Cassie Venturát. A felvétel a Los Angeles-i InterContinental Hotel folyosóján készült, ahol a rapper egy törülközőbe burkolózva üldözte és bántalmazta Venturát.

Combs a történtek után Instagramon keresztül kért bocsánatot, felelősséget vállalva cselekedeteiért, és terápiás kezelés elkezdéséről is beszámolt.

A rapper és Ventura kapcsolata 2007 és 2018 között tartott, de nem volt zökkenőmentes. Ventura 2023-ban fizikai és nemi erőszak vádjával perelte be Combs-t, és azóta több nő is hasonló vádakat fogalmazott meg ellene. Később egy újabb nő is megvádolta a rappert szexuális bántalmazással. Jelen pillanatban négy per folyik a rapper ellen.

A rapper elleni vádak kapcsán áprilisban házkutatást is tartottak Sean Combs Los Angeles-i és Miamiban lévő otthonaiban, egy emberkereskedelemmel kapcsolatos szövetségi nyomozás keretében. Cassie (hivatalos nevén Cassandra Ventura) tavaly pert indított Combs ellen egy évtizeden át tartó nemi erőszak miatt, de a pert időközben lezárták, miután egy meg nem nevezett összeg fejében megegyeztek a felek.

A Sean Love Combs néven született, művésznevein Puff Daddy, P. Diddy vagy Diddy 2022-ben a hiphop történetének harmadik milliárdosa lett.