Russell Crowe mint Hermann Göring a budapesti forgatású Nürnberg filmben

Megérkeztek az első képkockák a Nürnbergi per történetét feldolgozó hollywoodi produkcióból, melynek főszereplői között Russell Crowe és Rami Malek is helyet kapnak. A film forgatása jelenleg Budapest ad otthont.

A Deadline által közzétett első jelenetképek alapján a Nürnberg című thrillerben Russell Crowe alakítja a kövér Hermann Göringet, a Harmadik Birodalom második emberét, aki a valóságban a nürnbergi per idején nem volt ilyen terebélyes, és Rami Malek bújik Douglas Kelley alezredes, a katonai pszichiáter szerepébe, akinek feladata a náci vezetők elmeállapotának felmérése volt.

A James Vanderbilt által rendezett és írt film a A náci és a pszichiáter című könyvön nyugszik, és Douglas Kelley értékeléseit helyezi a középpontba, amelyeket a náci vezetőkről készített. A szinopszis szerint a pszichiáter és Hitler egykori jobbkeze, Göring között bonyolult szellemi csatározások alakulnak ki. Kelley volt az első szövetséges pszichiáter, aki olyan náci vezetőket vizsgálhatott meg, mint Rudolf Hess, Julius Streicher és Karl Dönitz.

A produkció további színészei között találjuk Colin Hankset, Mark O’Brient, Michael Shannont, Richard E. Grantet, John Slatteryt, Leo Woodallt és Lydia Peckhamet. A film magyarországi forgatását Major István produceri munkája segíti.

Russell Crowe a budapesti forgatás alatt egy mátyásföldi luxusvillába költözött be, melyben korábban Johnny Depp is lakott a Modi című film készítésekor.

A nürnbergi per célja az volt, hogy az egész világ szeme elé tárják a náci rezsim sötét titkait, és a komoly büntetésekkel megnyugtassák a bosszúra szomjazó embereket. Kelley, aki a per idején még rendkívül fiatal volt, megértette, hogy a gonosz milyen könnyen képes átmosni az elmét, amikor szembekerült azokkal az emberekkel, akik a világot a leghalálosabb háborúba sodorták. A pszichiáter végül annyira szerette volna megfejteni, hogy mi zajlik le egy ilyen kegyetlenségekre képes személy fejében, hogy maga is belerokkant lelkileg, és végül öngyilkos lett. A sors iróniája, hogy a pszichológus kálium-cianidot vett be, ugyanazt a mérget, amellyel Göring végzett magával 1946-ban, miután megtudta, hogy bűneiért kivégzik.