Mohai Gábor kritikája a mai műsorvezetőkről és műsorokról

Mohai Gábor, a Magyar Televízió egykori bemondója, nem tartózkodott a véleményétől a mai televíziós műsorok és műsorvezetők kapcsán, kijelentve, hogy a pénz és a hírnév motiválja őket.

Az utóbbi időben több hazai híresség is kifejtette véleményét a jelenlegi televíziós műsorokról. Király Viktor a tehetségkutatók hatékonyságát kérdőjelezte meg, Veréb Tamás pedig a Kőgazdag fiatalok miatt érez szégyent a mai tévéműsorok iránt. Gálvölgyi János is csalódottan szólalt meg, szerinte csökken az értelmi színvonal a kínálatban.

Mohai Gábor szerint manapság már nem szükséges különösebb előképzettség a műsorvezetői szerepkör betöltéséhez. Elmondása szerint évtizedekkel ezelőtt még a Kossuth Rádióban részt vettek különféle fejlesztő képzéseken, mint például a beszédtechnika-óra, amelyek segítették a szakma fogásainak elsajátítását. Azonban mostanában olyan esetek is előfordulnak, hogy egy énekes egyik nap még szórakoztató műsorban lép fel, a következő napon pedig már műsorvezetőként tűnik fel.

Mohai Gábor úgy véli, a műsorvezetők motivációját a pénz és a hírnév jelenti, mivel eredeti hivatásukban nem tudtak kiteljesedni. Kritikája szerint nem elfogadható, hogy valaki délelőtt a stúdióban cseveg, este pedig a színpadon áll. Hozzátette, hogy vannak pozitív példák is, mint például Stohl András, aki mindkét területen jól teljesít.